sobota 8. prosince 2012

Levné beauty triky

V poslední době jsem se začala dost zajímat o přírodní způsoby zkrášlování. A na co jsem přišla si můžete přečíst v tomhle článku :))

Jako velmi účinný čistič se ukázalo obyčejné polotučné mléko (15 Kč), prostě nanes mléko na vatový tamponek a vyčisti jím pleť. Nejenže se krásně vypne, ale bude i hladká a jemná. A kdo za to může ? No přece mléčné kyseliny :)



A co tak obrousit zhrublou kůži ? Nejskvělejším domácím peelingem se ukázala mletá káva (stačí ta nejlevnější za 12 Kč). Prostě si ji nasyp do hrníčku, ve sprše smíchej s trochou sprchového gelu, který běžně používáš a použij na ty části těla, které potřebuješ zjemnit. Mletá káva je na obličej moc hrubá, takže raději ji používej jen na tělo. Káva se osvědčila i jako dobrý zábal na vlasy, jelikož kofein napomáhá jejich růstu. Ale pozor! Použij rozpustnou kávu, jinak budeš mít hlavu plnou zrnek, které jen těžko smyješ. Připrav rozpustné kafe, nech ho vychladnout, po umytí šamponem přelij kafem vlasy, zabal je do fólie nebo staršího ručníku a počkej 30 minut. Poté opláchni.

 

Pro zjemnění pokožky se do napuštěné vany přidává i látkový pytlíček naplněný ovesnými vločkami. Ty vodu obarví na bílo. Ponoř se do vany a když z ní vyjdeš, svou pokožku nepoznáš !

A co mít ještě po ruce ?



  • vazelína (nejlevnější od Baley za 30 Kč) - PERFEKTNÍ jako noční kůra pro řasy, napomáhá jejich růstu a vyživuje je. Používej vazelínu i jako výživu pro rty a suchá místa kdekoliv na těle. Pomáhá i hojit rány.
  • kokosový olej (teď ve slevě v DM za 65 Kč) - tak tohohle pomocníka vychvaluje spousta žen. Nejenže je skvělou přísadou do asijských jídel, ale je i skvělým pomocníkem pro výživu pleti a suchých konečků. Nemálo žen vyměnilo drahé krémy právě za tento olej. Má tuhou konzistenci, ale po zahřátí mezi prsty se rozpustí.
  • olivový olej (kup si kvalitní BIO olej v malinké lahvi, asi 100 Kč) - olivový olej také chválí čím dál tím víc žen, stačí si o něm přečíst libovolnou diskuzi. Některé si sice stěžují, že může ucpávat póry, ale to záleží čistě na typu pokožky. Jiná žena zase psala, že když si na noc namazala pleť olivovým olejem, ráno nemusela ani použít makeup, protože olej pleť sjednotil a dodal jí zdravý opálený tón.



2 komentáře: